Az eltűnt család

Bobby Leng:
Az eltűnt család
Egyszer, nem is olyan régen, egy keleteurópai férfi kivándorolt Afrikába. Miért, miért nem, azt nem tudni. Lehet, hogy szerencsevadász volt, vagy csak unatkozott odahaza, vagy valami teljesen más, titokzatos okból tette. Lényeg az, hogy odakint összejött egy feketebőrű nővel. Születtek is sorban a fekete gyerekek. Egyetlen egy sem lett belőlük fehér. Pedig voltak vagy nyolcan. Aztán a különféle törzsi villongások miatt a család veszélybe került, menekülniük kellett, mint annyi mindenki másnak abban az országban. Szétszóródtak - ki menekülttáborba került, ki elveszett a fekete kontinens sötét bugyraiban és örökre eltűnt - ki pedig áldozatul esett a fegyveres támadásoknak.
A családfő is eltűnt, meg az anya is. Annyit tudni biztosan, hogy a gyerekek közül kettő maradt életben, akik két különböző menekülttáborokban várják, hogy jöjjön egy jobb holnap.
A család fehér ága megszűnt. Így tehát eltűnt a Föld színéről.

---

Élt valahol, valamikor egy család. Mondjuk Floridában. Az apa is, meg az anya is szerették kislányukat, aki orvosnak készült. Amikor végre orvos lett belőle, több társával együtt elindult a messzi Afrikába, hogy ott segítsen a rászorulókon.
Megismerkedett egy fess fekete legénnyel, aki könnyedén elcsavarta a fehérbőrű, kék szemű, szőke lány fejét. A forró éjszakák, a hosszú nappalok, a magány, és Afrika különleges varázsa a férfi karjaiba hajtották, űzték a hajadont.
Amikor visszatért Floridába, magával hozta a fekete fiút, és összeházasodtak. Született egy fiuk, aki szintén fekete bőrű lett. Azután az anya és az apa is valami csúnya afrikai betegségben elhunytak, így a fekete fiúcskát a fehér nagyszülők nevelgették nagy szeretettel.
Amikor a fiú felnőtt, természetesnek tartotta, hogy - mivel barátai is mind feketebőrűek voltak - feketebőrű feleséget vigyen a házhoz. Majd e házasságból született két szép feketebőrű gyermekük is, akik szintén fekete párt választottak nagykorukban maguknak.
A fehér nagyszülők régesrég meghaltak, így az egykori, Hollandiából kivándorolt echte fehér család eltűnt - helyette ottmaradt az echte fekete.


Ha - tegyük föl: a fekete unoka fehér párt választott volna magának, és fehér gyermekük születik, majd az is felnőve fehér párt választ, majd azoknak is fehér gyermekük születik, akkor is nagy rá az esély, hogy előbb-utóbb felbukkan egy fekete újszülött, - felbukkan a múltból, a múlt visszaköszön, és kitörölhetetlenül ott lesz, virít, ordít, letagadhatatlanul. Mert a genetika már csak ilyen!
Ugye, milyen érdekes dolog ez?VÉGE