A bankett

Bobby Leng:
A bankett
Igaz történet
Megvolt a ballagás, és a bankett következett. A végzős diákok és tanáraik az iskola sportcsarnokában gyülekeztek, élőzene is volt, egy helyi rockbanda zenélt, lehetett táncolni. A bankett még délután kezdődött, hogy ne nyúljon későre, azok részére, akik nem a városban laknak.
Csakhogy az egyik diák valahogy lemaradt a távolsági buszról, ami hazavitte volna őt a lakóhelyére, távol a várostól. Valószínűleg elnézte az indulás időpontját, vagy épp nem indult az a járat, amire ő gondolt. Pedig még a családja is nézte a menetrendet, utólag emlékeztek rá, hogy későbbi járat is indult volna azon a napon. Na de mindegy, ami megtörtént, megtörtént.

Így a családja aggodalmaskodni kezdett. A szomszédjukban lakott egy lány a barátjával, a fiú épp akkor ért haza, kérték, hogy a kocsijával menjen el a fiatalemberért, megfizetik, csak hozza haza. Nekik ugyanis nem volt járművük, semmilyen: se motorkerékpár, sem autó.
A lány barátja megígérte, csak azt kérte, hogy legyenek egy negyedórai türelemmel, amíg megvacsorázik, bekap valamit.
Mivel a szomszédban laktak, hazamentek és összekészültek, hogy valaki majd a fiatalemberrel megy a gyerekért.
Mire azonban a negyedóra eltelt és visszamentek a szomszédba, a barát olajra lépett, elment otthonról. Távolodóban még látták, amint sunyin sietve oldalog elfele, kiabáltak utána, de semmi.
Akkor a családfő próbált más ismerősöket is felhívni hogy hátha valaki hajlandó lenne arra, hogy a fiúcskát hazahozza, persze, megfelelő ellenszolgáltatásért. De sajnos eltelt vagy egy órahossza is, és senki nem állt kötélnek.
Végül egy barátja felesége ráállt, hogy a férje kocsijával elmegy a gyerekért, és nem kér érte semmit.
Így is történt. Elmentek a városba, és felszedték a fiút.
Szerencsésen hazaérkeztek, épségben, egészségben valamennyien.

Ilyen az, hogyha valakinek nincsen járműve, és ottragad valahol távol a lakóhelyétől. Olyan bizonytalan, hogy hazakerül időben, mint a kutya vacsorája lámpaoltás után.VÉGE