A furcsa felhő

Bobby Leng:
A furcsa felhő
Igaz történet
Vihar készülődött. Hatalmas fekete felhő közeledett a látóhatár felől. A háztetők között is jól látszódott, ahogy habos-babos fehér széle egyre feljebb kúszott az égen.
Délután volt, a nap erősen tűzött. A felhők elérték a napot, aztán oszladozni kezdtek. Nem takarták el teljesen, hanem különféle alakzatokat vettek fel.
Egyszer csak egy hatalmas, fekete, különös alakú felhő rákúszott a napra, A felhő mögül a nap sugarai körben fénylő pászmákat bocsátottak ki, vakítóan sugárzott az egész égbolt. A felhőgomolyag mozgásban volt, mígnem egy különös alakot vett fel: egy ugró szarvas felemelt fejét ábrázolta, egészen derékig. a többi részt a háztetők eltakarták. A szép ívű nyak, a magasra tartott fej és a hátra símuló hatalmas agancs tökéletesen kirajzolódott az égen, a szem résén át a nap pompás sugarai világítottak vakítóan, és a szarvas nyitott száján át is sugarak lövelltek szerte. A fénysugarak az egész alak mögül szóródtak szét az égen. A vakító fényben szikrázó égbolton a fekete szarvas alakú felhő olyan gyönyörű volt, hogy azt szavakba önteni aligha lehetséges.
Egészen hosszú idegi megmaradt a furcsa, szarvas formájú felhő. Aztán egyszerre csak elveszítette szép formáját, és lassan szertefoszlott az égen.
Aznap nem alakult ki zivatar, a sötét felhők elmentek, ahogy jöttek.

Vajon hányan láthatták a gyönyörű, különleges alakú, szarvas formájú fekete felhőt?


VÉGE