A szomszéd fiú

Bobby Leng:
A szomszéd fiú
Igaz történet
A szomszédéknak volt egy tizennyolc éves forma fiuk. Szemet vetett rá a közvetlen szomszédban lakó asszony. Mindent megtett, hogy a közelébe férkőzzön, de a fiúnak sikerült kitérnie a közeledése elől. Hanem egy alkalommal az asszony a munkahelyéről elkéretőzött rosszullétre hivatkozva, mert tudta, hogy a szomszédék nincsenek otthon csak a fiuk, meg az ő férje is dolgozik. Nohát - gondolta - most elkaplak!
Haza is robogott nagy boldogan és reményekkel teli, hogy most megkaparinthatja a fiatalembert magának. Át is sietett a fiúékhoz, és letámadta. De az nem volt hajlandó rá, hogy lefeküdjön vele, hanem eléggé mérgesen, bátran elutasította. Hiszen a nő az anyja lehetett volna: hasonló korú gyerekei voltak már.

A fiú elpanaszolta még aznap a szüleinek, hogy mi történt, hogy nem tud megszabadulni a nőtől, mert olyan erőszakos. A szülők azonnal átmentek az asszonyhoz kérdőre vonni őt. De az se most jött le a falvédőről - ahogy errefelé mondják - elkezdte szapulni a fiút, hogy magát védje. Méghogy ő támadta le?! Dehogyis, épp fordítva történt: a fiú akarta őt leteperni, erőszakoskodott is vele, csakhogy ő nem hagyta ám magát! Már épp mondani is akarta! - győzködte a szomszédékat. Azok hitték is, nem is, visszamentek, és megkérdezték a fiút, hogy tényleg úgy volt-e, ahogy ő mondja, vagy inkább úgy, ahogy az asszony mondja? Szegény fiú, nagyon fájt neki, hogy a szülei nem akarnak hinni neki, hanem annak a nőnek, aki fűvel-fával csalja a férjét!

VÉGE