Az öreg kutya

Bobby Leng:
Az öreg kutya
Igaz történet
Az öreg házőrző nagyon béketűrő jószág volt. Amikor a gyerekek játszottak az udvaron, akkor mindig behúzódott a házába, és nem is jött elő, ameddig a ricsajos gyerekhad be nem vonult a házba, és a vendéggyerekek haza nem mentek.
De volt, hogy megelégelte a dolgot. Amikor fociztak a nagyobbacska fiúk, akkor a házába is betalált egy-egy erősen megrúgott labda. Tűrte-tűrte, de egyszer aztán előugrott a házából és odakapott a legközelebb álló lábához. Meg is harapta, sőt: egy icipicit ki is harapott a gyerek lába ikrájából. /Vagyis a vádlijából./ Megharapott egy másik gyereket is, azt a bokáján.
Abbamaradt a játék, a sebeket ellátták, az öreg kutyának végre nyugta lett. Azután már elkerülték a futballozók a kutyaháznak még a környékét is.
A sebek begyógyultak, de a hegek a mai napig is jól látszanak még. Emlékeztetőül.

A kutyaházban békésen heverészett az öreg kutya. A kicsi kislány homokpogácsákat csinált, és megpróbálta belegyömöszölni a kutya szájába. Egy darabig elkapkodta a fejét a szegény jószág, de végül elunta a dolgot, és mérgesen a gyerek felé kapott. Épp az arcát találta el a foga, a szeme alatt.
A mély forradás mind a mai napig ott ékeskedik.
Ez a gyerek egyszer egy kis üvegcsét talált a kamrában, és a tartalmát kiitta. Rövid idő múlva a hasa felpuffadt, a szája elkékült, és elállt a szíve, a lélegzete is. Azonnal jött az orvos, meg is mentette. Már nem emlékszik rá senki, hogyan. De arra igen, hogy az üvegcsében a kerékpárgumibelső ragasztásához használatos ragasztó volt.
Ugyanezen kislány máskor elcsente az édesanyja gyógyszereit, és bevonult vele az ágy alá, mindet kiborította az üvegből és lenyalogatta róla a barna csokis bevonatot. Mindről! Amikor kezdett keserűvé válni a tabletta, akkor mindet kiköpdöste.
Szerencsére ekkor nagyobb baja nem lett.

A kutyaházban az öreg kutya csendesen hortyogva aludt. A pici gyerek, aki még alig látszott ki a földből, bemászott hozzá. Megölelte az öreg kutyát, hozzá bújt és csendben elvolt ott egy jó ideig. Az öreg házőrző nem vette zokon, tűrte a dolgot türelemmel.
A kicsi sértetlenül úszta meg a kalandot.VÉGE