Cuki

Bobby Leng:
Cuki
igaz történet


Cuki egyáltalán nem volt cuki, ellenkezőleg. Nem volt szép, se kedves, se bűbájos, se nőies, se... inkább álszent, gonoszkodó, erőszakos, lenéző és lekezelő.
Épp ezért nevezték el munkatársai később ezen a gúnynéven s a háta mögött így hívták..
Munkájában azonban nem volt kivetnivaló és így középvezetői státuszt tölthetett be a cégnél.

De ez a történet még sokkal előbb történt vele.
Fiatal lány volt még, de már mégse annyira fiatal, úgy gondolta, itt az ideje a férjhezmenésnek. Csakhogy nem jelentkezett egy fia udvarló se. Voltak többen lánytestvérek, és előbb a legidősebbnek kellett volna férjhez mennie a bevett szokás szerint.
A legidősebb nővérnek akadt is egy kérője, de a lány elutasította. Akkor Cuki megragadta az alkalmat és megkérte a fiatalembert, hogy vegye el őt feleségül, ő szívesen hozzámenne. S mivel a fiatalember nem volt szerelmes senkibe se, nem azért kérte meg a legidősebb lányt mert szerette, hanem mert itt volt az ideje a nősülésnek s ezt azon a vidéken így szokás: vagy ő választ valakit, vagy a rokonság választ neki, vagy ismerősök kommendálnak /ajánlanak/ valakit.

A fiatalember elvette tehát feleségül. Csendes és szerény művelt fiatalember volt, talán kissé tutyimutyi is, Cuki viszont nagyon határozott -mondhatni erőszakos- jellemű volt, így a házasságukat - mind a mai napig - Cuki uralkodása jellemzi.
A közmondás azt tartja, hogy minden malac megtalálja a maga dörgölődzőfáját...! És zsák a foltját...
Meg még azt is mondják, hogy amit a sors neked szán, elkerülni nem tudod. Az ő sorsuk bizonyára így volt megírva.VÉGE