Pöttyök és foltok

Bobby Leng:
Pöttyök és foltok
Két igaz történet


Pöttyök

A házaspár házassága kátyúba jutott. Sok volt a nézeteltérés, vita. Egyszer egy alkalommal, amikor az asszony bement dolgozni a munkahelyére, azt vette észre, hogy ég az arca, mintha láza lenne. A munkatársai furcsán néztek rá. Belenézett a tükörbe, és ijedten látta, hogy egyre több vörös folt, pötty jelenik meg az arcán és a nyakán. Több órahossza kellett, mire elmúltak.
Nem értette, mitől lehet. Elment orvoshoz is, az orvos allergiára gyanakodott és kérte a nőt, hogy próbálja megfigyelni, mitől lehet, mikor jelentkeznek a foltok.
Egy idő után a pöttyök már a nő testének többi részére is kiterjedtek, és ez már nyugtalanító volt.
Egy alkalommal aztán felfigyelt rá, hogy vita, veszekedés után jelentkeznek a pöttyök.
Aztán megjelent nála a magas vérnyomás is, borzasztó magas pulzusszámmal, gyakori heves szívdobogással. Orvosa azt mondta neki, hogy a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket élete végéig szednie kell.
Ő nagyon megijedt, hiszen még negyven éves se volt ekkor. Beszedte a gyógyszereket, de nagyon rosszul lett tőle, szédült és majdnem elájult.
Ekkor úgy döntött, hogy inkább a magas vérnyomás, mint a rosszullét, és abbahagyta a gyógyszerek szedését.

Sajnos, a pöttyösödés egyre gyakrabban jött elő rajta. Mostmár minden kis idegeskedés után.
Allergia a veszekedésre - gondolta, és elhagyta a férjét.

De sajnos nem múlt el minden gond azonnal, Ha érezte, hogy hevesebben kezd verni a szíve olyankor is, amikor semmi megterhelőt nem csinált, akkor próbált megnyugodni, magára erőltetni a nyugalmat, például elszámolt százig, esetleg a kellemes emlékek valamelyikére gondolt, vagy megszámolta a pulzusát hogy percenként mennyi, stb. Ilyenkor elég hamar megnyugodott.
Lassan-lassan az idegeskedés, feszültség, és vele együtt a pöttyösödés is elmúlt. Majd nemsokára a magas vérnyomás is.


Foltok

A házaspár sok éve élt már együtt, de az évek alatt valahogy elhidegültek egymástól, nem értették meg egymást. Így elváltak. A férj elhagyta a családi otthont, és új életet kezdett másnak az oldalán. A nő egyedül maradt minden gonddal. Amikor gondoktól felzaklatta magát, az egész nyakán, dekoltázsán a bőre teljesen vörös színűre változott, ami hosszabb idő után múlt csak el, attól függően, hogy mennyi idő alatt nyugodott meg. A környezetében élők látták, és nem is kellett szólnia, mert tudták, hogy valami gondja van, ha egyszerre vörösre változott a nyaka színe.

Erről a dologról azt gondolta, hogy a magas vérnyomás okozza. De valójában a magas vérnyomást is a stressz, feszültség, idegeskedés okozta nála. Sajnos, ezt nem hitte el senkinek.
Aztán nyugdíjba ment, és az unokákkal sokat volt együtt. Ez megnyugtatta. És a késői szerelem is rátalált.

A foltok pedig már csak akkor jönnek elő rajta, ha valami nagyon felzaklatja. Az ingadozó vérnyomását pedig vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel próbálja kordában tartani, immáron több mint egy évtizede - több-kevesebb sikerrel.


A nők szerint a férfiaknak könnyebb a dolguk: nem rágódnak sokat a problémákon, hanem beveszik magukat egy szórakozóhelyre, és jól leisszák magukat. Ezzel meg is könnyebbülnek, mert azt mondják, hogy legalább addig nem gondolnak semmi másra, és jól érzik magukat. De a nők nem szeretik az italszagú, részeg férfiakat. Nem szeretik a durvaságot.

A férfiak szerint pedig a nőknek könnyebb a dolguk, mert sírnak egy kicsit, és kész, ettől könnyebbülnek meg. De a férfiak nem szeretik a síró nőket, nem bírják a könnyeket. Nem szeretik a gyengeséget, gyámoltalanságot.

VÉGE